Hvad er cupping?

Cupping også kaldet vakuumterapi er en gammel og meget effektiv behandlingsform, som stammer fra Kina. Behandlingen har en positiv virkning på lymfekirtlerne og blodcirkulationen i kroppen. I behandlingen benyttes sugekopper, der fremkalder et vakuum på det behandlede område. Det kan se lidt dramatisk ud, da de benyttede sugekopper efterlader røde mærker i huden. De går dog væk efter nogle dage og er ganske uskadelige. Cupping kan både gives som en særskilt behandling kombineret med massage.

Fremgangsmåde

Til cupping benyttes en kop, der enten er lavet af glas eller plastik. Koppen placeres på specifikke punkter på kroppen og fungerer som en sugekop der suger den dækkede hud op i koppen. Det betyder, at bindevævet løftes og frigiver stagnerede affaldsstoffer. Det bevirker, at der skabes gennemstrømning af blodet og balancen i kroppen genoprettes.

Fordele ved cupping

Det stimulerer og styrker immunforsvaret og øger blodgennemstrømningen i bindevæv. Det bringer blod og varme til et berørt væv og organ. Cupping frigiver samtidig gamle affaldsstoffer fra bindevævet og øger udrensning.

Hvornår anvendes cupping?

Man kan anvende cupping med succes til flere forskellige lidelser. Blandet andet kan nævnes:

  • Nakke- og skuldersmerter og Lændsmerter- samt andre muskelsmerte
  • Luftvejslidelser
  • Forkølelse
  • Cellulitis
  • Væskeophobinger og ødem
  • Hæmatomer
  • Ved blod-stagnationer

Gør det ondt?

Cupping-metoden gør ikke ondt, men kan mærkes da der bliver ’trukket’ lidt i huden. Behandleren er naturligvis altid opmærksom på, at behandlingen skal tilpasses den enkelte klients smertetærskel. Som klient vil man opleve en følelse af lindring allerede efter den første behandling, og ofte er det nok at få en eller to behandlinger. Nogle mennesker benytter cupping som en effektiv forbyggende behandling der hele tiden sørger for at de er ”fit for fight”. Andre kommer med en specifik fysisk udfordring, der skal gøres noget ved.

Efter behandlingen

Efter en behandling med cupping er det normalt at føle sig temmelig træt og måske endda utilpas. Det er dog kun på behandlingsdagen, der er risiko for dette. Det skyldes de mange affaldsstoffer, der bliver frigivet som følge af behandlingen. Derfor er det også vigtigt at drikke en del vand både før og efter efter behandlingen, så affaldsstofferne kan komme ud af kroppen. Det er vigtigt at lade kroppen få ro til at restituere efter en cupping-behandling.

Cupping priser

30 min.

375,-

60 min. inkl. massage 

575,-

75 min. inkl. massage 

635,-

90 min. inkl. massage 

700,-